Онлайн присъствие: Бира „Babait“

Клиентът: BABAIT CRAFT LAGER BEER

BABAIT е крафт бира, произведена по класическа технология. #БираЗаПодвизи

Предизвикателството

Пред нас стоеше чисто нов бранд бира, като целта бе да придобие популярност сред целевата аудитория, за която бе създаден. Освен стандартната дистрибуция по магазини и заведения, клиентът искаше да развие и онлайн продажбите през фирмения уебсайт.

Решението

Изготвихме маркетингова стратегия за популяризиране на бранда "Babait" с помощта на социалните мрежи Facebook & Instagram. Създадохме за целта специализирани профили - FB бизнес страница и Instagram бизнес акаунт. Стартирахме работата с регулярни седмични постинг планове за двете социални мрежи. Целта бе както да съберем нови последователи на бирата, така и да ангажираме регулярно вниманието им с интригуващи постове. Ето защо допълнихме стратегията със спонсориране на постовете и с провеждане на рекламни кампании за популяризиране на промоционални оферти.
Bireno shtastie

Галерия

Разгледайте специално изготвени от нас визии във връзка с поддръжката на социалните профили на бира "Babait".
Post Bira Babait na Vitosha

Резултатите

За период от 6 месеца след стартирането на социалните профили и рекламата за популяризиране на бранда, Babait се радва на широк интерес и се превръща в любима бира на редица българи. Публикуваните постове се отличават с висока ангажираност на потребителите - откъм харесвания, коментари и споделяния.
197,000+ Reach във Facebook
750+ последователи във Facebook
47,000+ Reach в Instagram
530+ последователи в Instagram
180+ онлайн продажби на стойност над 5 хил. лв.

Какво споделя клиентът

Be Bright Digital обслужваха в социалните медии марките Pure H2O, BABAIT и онлайн магазина rampra23.bg. Силно се откроява приносът в изграждането на бирата BABAIT. За 6 месеца успяхме да наложим бранда в изключително конкурентна категория. Екипът е организиран и целеустремен е в работата си. Умеят да намират решение на различни казуси и нещо, което рядко се среща: проактивно търсят решения за развитие на биснеса ни.
Павел Петков
Маркетинг директор Н2О Трейдинг ООД
Научете повече за дигиталните услуги, предлагани от "Be Bright Digital"